Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 20 december

Pompidou op dinsdag 20 decemberKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem praat met Jan Jacobs Mulder over Joseph Boulogne, 'De zwarte Mozart'. Claude Blondeel zag werk van William Klein in Botanique en Greet Van Thienen las 'De Existentialisten'.
Joseph Boulogne, door Mather Brown, 1787

Joseph Boulogne, door Mather Brown, 1787

Jan Jacobs Mulder doet in 'Joseph, de zwarte Mozart' (Xander Uitgevers) het verhaal van Joseph Boulogne, de eerste klassieke componist met Afrikaanse wortels. Hij was een gevierd violist en componist in het 18de-eeuwse Parijs, maar ook een begenadigd danser en schermer die in 1789 aan de kant van de revolutionairen vocht.

In Botanique loopt een overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse fotograaf William Klein. Claude Blondeel ging kijken. 

Greet Van Thienen leest 'De existentialisten' (uitgeverij Ten Have) van Sarah Bakewell, door The New York Times uitgeroepen tot één van de beste boeken van 2016. Bakewell brengt een geschiedenis van de existentialisten, en zoekt uit wat we vandaag nog aan kunnen met hun ideeën.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.