Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 20 februari 2018

Pompidou op dinsdag 20 februari 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Bart Verschaffel over het UGent-centrum Vandenhove en met Japanoloog Dimitri Vanoverbeke over de documentaire 'Beyond the waves'. Sara Debroey zag een retrospectieve van Andreas Gursky in Londen.

Collectie Vandenhove in Vandenhove, het nieuwe studiecentrum van UGent, Foto: UGent

Vandenhove werd voor geopend verklaard. Dit nieuwe studiecentrum van de vakgroepen Architectuur & Stedenbouw en Kunst-, Muziek- en Theaterweteschappen van de UGent werd ontworpen door architect Charles Vandenhove en herbergt ook de kunstcollectie die hij samen met zijn vrouw opbouwde. Drijvende kracht achter het initiatief is filosoof en UGent-professor Bart Verschaffel.

De Belgische regisseur Alain de Halleux maakte een documentaire over het politieke leven in Japan na de ramp in Fukushima. In 'Beyond the waves' volgt hij de atypische politicus Taro Yamamoto en gaat op zoek naar parallellen met de politieke wereld in het Westen. Japanoloog Dimitri Vanoverbeke bekeek de film voor ons. Speeldata van de film vindt u via deze link.

De Hayward Gallery in Londen was twee jaar gesloten door een grondige restauratie en heropent nu met een retrospectieve van de Duitse fotograaf Andreas Gursky. Sara Debroey ging kijken.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.