Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 20 november 2018

Pompidou op dinsdag 20 november 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts verkent de wondere wereld der composietmaterialen met Ignaas Verpoest en Lut Pil. Claude Blondeel schuift aan met de integrale uitgave van Op zoek naar de verloren tijd, en Yvonne Denier brengt het nieuwe boek van Martha Nussbaum mee.

Fibre-Fixed in Designmuseum Gent

Wat gebeurt er wanneer wetenschappers en vormgevers elkaar ontmoeten? De tentoonstelling Fibre-Fixed in Designmuseum Gent laat zien hoe composietmaterialen een oplossing kunnen bieden voor hete hangijzers als klimaatopwarming en mobiliteitsproblematiek. Ignaas Verpoest vertelt wat een composietmateriaal nu precies is, en Lut Pil legt uit hoe het kunstenaars inspireert.

De Bezige Bij brengt de zeven delen van Op zoek naar de verloren tijd van Marcel Proust integraal uit in een verzamelband. Claude Blondeel is een verwoed Proust-lezer en brengt enkele minder bekende aspecten uit de romancyclus aan het licht.

Het politieke debat wordt de jongste jaren gedomineerd door polarisatie. Filosofe Martha Nussbaum onderzoekt of het anders kan in haar boek 'Het koninkrijk van de angst'. Yvonne Denier las de Nederlandse vertaling, verschenen bij Atlas Contact.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - dinsdag 20 november 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.