Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 21 maart

Pompidou op dinsdag 21 maartKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem krijgt Frank Westerman over de vloer. Catherine Vuylsteke blikt vooruit naar het Passa Porta Festival en Christophe Vekeman brengt de nieuwe essaybundel van Jeroen Brouwers mee.
Frank Westerman, Foto Merlijn Doomernik via Singel Uitgeverijen

Frank Westerman, Foto Merlijn Doomernik via Singel Uitgeverijen

Frank Westerman onderzoekt hoe Nederland de voorbije vijfentwintig jaar veranderd is in zijn boek 'In het land van de ja-knikkers' (Querido Fosfor). In deBuren doet hij uit de doeken waar zijn reislust vandaan komt, een literaire avond die aansluit bij de documentairereeks Made in Europe van Canvas en VPRO.

De Noorse schrijfster en antropologe Erika Fatland is te gast op het Passa Porta Festival. Catherine Vuylsteke las haar recentste boek 'Sovjetistan' (De Geus), waarin Fatland door vijf voormalige Sovjetrepublieken reist: Turkmenistan, Kazachstan, Tadzjikistan, Kirgistan en Oezbekistan.

In de essaybundel 'De laatste deur' (Atlas Contact) schreef Jeroen Brouwers over Nederlandse schrijvers die uit het leven stapten. Dertig jaar na de eerste publicatie verschijnt een herziene versie, met daarin ook nieuwe stukken. Christophe Vekeman las het boek.

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.