Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 21 november

Pompidou op dinsdag 21 novemberKunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met schrijver Arjen van Veelen en documentairemaker Frederik Carbon. Christophe Vekeman las de biografie van Jan Wolkers.
Geluidskunstenaar Sandy Jacobs met opnametoestel

Still uit de film Sunnyside van Frederik Carbon

Arjen van Veelen schrijft voor NRC Handelsblad en De Correspondent en stelt nu zijn eerste roman voor: 'Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken', verschenen bij De Bezige Bij. Een jonge schrijver reist naar Egypte, volgt er de sporen van Alexander de Grote en wordt overvallen door herinneringen aan zijn overleden vriend Tomas. En die overleden vriend heeft heel wat gemeen met schrijver Thomas Blondeau.

Documentairemaker Frederik Carbon trok naar de Westkust van de Verenigde Staten en volgde er geluidskunstenaar Henry 'Sandy' Jacobs en architect Daniel Liebermann. Twee boezemvrienden die elk op een ander e manier omgaan met ouderdom. De film Sunnyside gaat in première op het festival Filmer à tout prix in Brussel.

Christophe Vekeman las 'Het litteken van de dood', de biografie van Jan Wolkers door Onno Blom. Het boek verscheen bij De Bezige Bij.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.