Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 22 mei 2018

Pompidou op dinsdag 22 mei 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Annelies Verbeke en met Pepijn Kennis van Toestand. Pieter T'Jonck zag Alexandra Pirici in Kanal, tijdens Kunstenfestivaldesarts.

Co-natural van Alexandra Pirici (c) Adrian Parvulescu

Ze krijgen steeds meer kritiek over zich heen: de witte mannen van middelbare leeftijd, die een bevoorrechte positie hebben en dat voor vanzelfsprekend aannemen. Om hen draait de nieuwe voorstelling van Wunderbaum, 'Daar gaan we weer (white male privilege', waarvoor Annelies Verbeke de tekst schreef. De voorstelling is te zien in Monty.

Toestand probeert leegstaande gebouwen en vergeten terreinen een nieuwe toekomst te geven door er socio-culturele activiteiten te plannen. Dat leverde de vereniging in 2016 de Ultima voor Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk op. In het boek 'Leegstond' brengen ze hun ervaringen van de voorbije zes jaar samen. We praten erover met Pepijn Kennis.

De Roemeense Alexandra Pirici creëert performances in museale ruimtes. Op vraag van Kunstenfestivaldesarts brengt ze haar voorstelling Co-natural in Kanal - Centre Pompidou. Pieter T'Jonck ging kijken.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - dinsdag 22 mei 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.