Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 24 oktober

Pompidou op dinsdag 24 oktoberKunst & Cultuur

Nicky Aerts krijgt bezoek uit Nederland: theatermaker Vincent Rietveld van De Warme Winkel en auteur Sanneke van Hassel. Christoph Vekeman verdiepte zich in de correspondentie tussen Gerard Reve en Rudy Kousbroek.

Majakovski/Oktober van De Warme Winkel, Foto: Sofie Knijff

Wat is de erfenis van de Russische Revolutie? Het Nederlandse theatergezelschap De Warme Winkel blikt terug en zoomt in op futurist Vladimir Majakovski. Vincent Rietveld komt vlak voor de Belgische première in Kaaitheater langs in Pompidou. De voorstelling 'Majakovski/Oktober' heeft een uitgebreide tournee in Vlaanderen.

Sanneke van Hassel brengt haar nieuwe roman 'Stille Grond' mee. Daarin stoort een jonge moeder zich aan het opvangcentrum voor daklozen en verslaafden aan de overkant van de straat. Het boek verscheen bij De Bezige Bij.

En Christophe Vekeman wrijft zich in de handen, want bij Atlas Contact verscheen de briefwisseling tussen Rudy Kousbroek en Gerard Reve: 'Seks, natuurlijk, maar vooral orde'.

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.