Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 25 september 2018

Pompidou op dinsdag 25 september 2018Kunst & Cultuur

Johan de Boose over zijn nieuwe roman 'Het vloekhout', Dirk Imhof over 'Baroque Book Design' in Museum Plantin-Moretus en Elisa De Wyngaert over 'Soft? Tactiele dialogen' in het Maurice Verbaet Center. En ondertussen ook in de podcast-versie.
Momu

Liberta Ferket, Treurend vangnet, 1975

Johan de Boose reist in 'Het vloekhout' door tweeduizend jaar Europese geschiedenis, in het kielzog van een magisch stuk hout. Het werd gebruikt voor de kruisiging van Jezus en kwam in de loop der jaren in de meest uiteenlopende omgevingen terecht: van orthodoxe monniken tot de Russische communisten. Het boek verscheen bij De Bezige Bij.

Het Modemuseum in Antwerpen is gesloten voor renovatie, maar ondertussen zit curator Elisa De Wyngaert niet stil. In het Maurice Verbaet Center gaat ze op zoek naar de rol van textiel in de hedendaagse kunstwereld, met de tentoonstelling 'Soft? Tactiele Dialogen'.

Het stadsfestival Antwerpen Barok is klaar voor een tweede luik. In het Museum Plantin-Moretus opent Baroque Book Design, een blik op de ontwikkelingen van het boek in de tijd van Rubens. Curator Dirk Imhof komt langs.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - dinsdag 25 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.