Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 27 februari 2018

Pompidou op dinsdag 27 februari 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met architect Christian Kieckens over het werk van Coussée & Goris en met Sergio Servellon over 'Constructivistische verbanden' in FeliXart Museum. Ilse Joliet wekt het personage Jed Martin van Michel Houellebecq tot leven.

Het Vlaams Architectuur Instituut blikt terug op de recente projecten van Coussée & Goris Architecten. Eenvoud, precisie en aandacht voor het omliggende landschap zijn daarin sleutelelementen. Architect Christian Kieckens is curator en scenograaf van de tentoonstelling en geeft ook in Pompidou zijn kijk op het werk van zijn collega's.

Het FeliXart Museum in Drogenbos herbergt de collectie van kunstenaar Felix De Boeck. In de tentoonstelling 'Constructivistische verbanden' vestigt directeur Sergio Servellon de aandacht op twee avant-gardistische bewegingen die zich in België en Nederland ontwikkelden in de marge van De Stijl en waartussen ook onderlinge contacten bestonden. Werk van Felix De Boeck wordt aangevuld met dat van Marthe Donas, Victor Servranckx, Karel Maes, Theo van Doesburg en vele anderen. 

Kunstenaar Jed Martin is het hoofdpersonage in 'De kaart en het gebied' van Michel Houellebecq. Ilse Joliet wekt samen met Artistes Associés Jed Martin het personage tot leven. Ze realiseerden de kunstwerken die Houellebecq minutieus beschrijft in het boek, en in de theatervoorstelling 'Jed Martin Autoportrait/Zelfportret' komen we meer te weten over de voorgeschiedenis van het personage. Te zien van 9 t.e.m. 11 maart 2018 in Studio S3 in Gent.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.