Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 27 november 2018

Pompidou op dinsdag 27 november 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Liesbet Kusters en Julie Aerts over 'Religie - Helend - Verdelend', een nieuwe tentoonstelling in Parcum. Pieter T'Jonck is terug van het Theaterfestival in Istanbul en Christophe Vekeman las Egon Hostovsky.
Bea Borgers en Mirjam Devriendt

Collectie In Flanders Fields Museum, Ieper

De tentoonstelling 'Religie - Helend - Verdelend' in Parcum gaat op zoek naar de delicate verhouding tussen religie, oorlog en vrede. Religieus erfgoed staat naast hedendaagse kunst van Yael Bartana, Michael Rakowitz en Wael Shawky. Curatoren Liesbet Kusters en Julie Aerts komen langs.

De Vlaamse podiumkunsten staan dit jaar centraal op het Theaterfestival van Istanbul. Platform 0090 toont er vijf producties, en Vlaamse en Turkse kunstcritici gaan met elkaar in gesprek. Pieter T'Jonck brengt verslag uit.

Christophe Vekeman las 'Vreemdeling zonder kamer' van Egon Hostovsky, een Tsjechische schrijver die herontdekt werd door Zirimiri.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - dinsdag 27 november 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.