Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 28 maart

Pompidou op dinsdag 28 maartKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Sophie Lauwers over Yves Klein, te zien in Bozar. Theatermakers Bosse Provoost en Geert Belpaeme komen langs over hun nieuwe voorstelling in Vooruit en Catherine Vuylsteke trok naar 'Goede Hoop' in het Rijksmuseum.
Yves Klein, Untitled Shroud Anthropometry, 1960, (c) Yves Klein, ADAGP, Paris/SABAM Brussel 2017

Yves Klein, Untitled Shroud Anthropometry, 1960, (c) Yves Klein, ADAGP, Paris/SABAM Brussel 2017

Bozar brengt een overzicht van de Franse kunstenaar Yves Klein, bekend van de ultramarijnblauwe monochromen maar ook één van de pioniers van de performancekunst. Een gesprek met Sophie Lauwers, hoofd tentoonstellingen bij Bozar.

Theatermaker Bosse Provoost viel op Theater aan Zee in de prijzen met de voorstelling Moore Bacon! Daaruit groeide theatergezelschap 'de polen', waarin hij o.a. samenwerkt met Geert Belpaeme. In Vooruit brengen ze hun nieuwe voorstelling 'The Act of Dying'.

Met 'Goede Hoop' blikt het Rijksmuseum terug op 400 jaar Zuid-Afrikaanse geschiedenis en heeft daarbij ook ruime aandacht voor de gevolgen van het Nederlandse kolonialisme. Catherine Vuylsteke ging kijken. 

 

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.