Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 29 mei 2018

Pompidou op dinsdag 29 mei 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Koen Vanmechelen over zijn projecten in Finland, Ethiopië en Ieper. Jeroen Laureyns zag werk van de Amerikaanse impressioniste Mary Cassatt in Parijs. Heleen Debruyne las het 'schaamteloze' boek 'Twee meisjes en ik' van A.H. Nijhoff.

Koen Vanmechelen, Coming World Remember Me, (c) Harold Naeye

Koen Vanmechelen nam in 2017 zijn intrek in zijn nieuwe studio La Biomista, een ontwerp van de Zwitserse architect Mario Botta. Ondertussen heeft hij een productief jaar achter de boeg. In Ieper is de land-art-installatie ComingWorldRememberMe te zien, een herinnering aan het leed in de Eerste Wereldoorlog. In Ethiopië opende hij het onderzoekscentrum Incubated Worlds. En in het Serlachius Museum in Finland loopt een overzicht van zijn werk.

In Musée Jacquemart-André in Parijs loopt een overzichtstentoonstelling van Mary Cassatt, die zich als Amerikaanse onder de Franse impressionisten vestigde. Jeroen Laureyns ging kijken.

Het boek 'Twee meisjes en ik' van A.N. Nijhoff veroorzaakte bij verschijning in 1931 heel wat ophef in Nederland. Nu is het boek opnieuw uitgegeven door Cossée. Zijn 'de intens gemeene, smerige dingen' waarover de critici het toen hadden vandaag nog even choquerend? Heleen Debruyne las het boek.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - dinsdag 29 mei 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram