Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 3 oktober

Pompidou op dinsdag 3 oktoberKunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Edith Wouters over het project Kempenatlas. Ayfer Erkul en Catherine Vuylsteke brengen recente literatuur uit Turkije mee.
Straat in Baarle-Hertog

Baarle-Hertog, Foto: Filip Dujardin voor de Kempenatlas

Het architectuurcentrum Ar-Tur lanceert de Kempenatlas, een toekomstproject voor de regio. Foto's, archiefbeelden en wetenschappelijke gegevens bieden een doorlichting van de Kempen in al hun facetten. Een tentoonstelling in De Warande in Turnhout laat zien hoe ook kunstenaars zich daardoor laten inspireren. Drijvende kracht Edith Wouters wil hiermee beleidsmakers, ontwerpers en bewoners uitnodigen om een duurzame toekomst voor de regio uit te tekenen.

Hoe gaat het ondertussen met de literaire wereld in Turkije? Catherine Vuylsteke brengt het nieuwe boek van Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk mee, 'De vrouw met het rode haar', verschenen bij De Bezige Bij. Ayfer Erkul las 'Zelfs de stilte is niet meer van mij' van schrijfster en journaliste Asli Erdogan. Na de mislukte staatsgreep in Turkije in de zomer van 2016 werd ze tijdelijk gevangen genomen. Het boek verscheen bij De Geus.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram