Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 30 oktober 2018

Pompidou op dinsdag 30 oktober 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat op de Boekenbeurs in Antwerpen met Jan Antonissen en Lydia Rood. Heleen Debruyne brengt het werk van Lisa Halliday mee. Kom langs op de Lang Zullen We Lezen-stand in Hal 4.

In 'De onfatsoenlijken' gaat Jan Antonissen op zoek naar de wortels van het populisme in Europa. Zijn tocht brengt hem langs de oude industriebekkens in het Ruhrgebied, Limburg, Noord-Frankrijk en de Povlakte, waar hij kennis maakt met mensen die makkelijk worden weggezet als 'white trash' of 'bange blanke mannen en vrouwen'. Het boek verscheen bij Polis.

De Lang Zullen We Lezen-trofee in de categorie Jeugd & Young Adult ging naar de Nederlandse schrijfster Lydia Rood, voor haar boek Niemands Meisje. Ondertussen heeft ze alweer een nieuw boek uit: Justins Rivaal. Beide boeken verschenen bij Leopold.

De Amerikaanse schrijfster Lisa Halliday schrijft in 'Asymmetrie' over een jonge redacteur die een verhouding aanknoopt met een oudere, wereldberoemde schrijver. Meteen waren de ogen van de literaire wereld op dit boek gericht, want Lisa Halliday had zelf een verhouding met Philip Roth. Maar leidt dat de aandacht niet teveel af van waar het boek nu eigenlijk over gaat? We vragen het aan Heleen Debruyne. De Nederlandse vertaling van Asymmetrie verscheen bij Atlas Contact.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - dinsdag 30 oktober 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.