Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 31 januari

Pompidou op dinsdag 31 januariKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem praat met Kees 't Hart over zijn nieuwe roman 'Wederzijds'. Claude Blondeel verdiepte zich in de waterlelies van Claude Monet en Guy Peters kijkt uit naar een festival rond jazzpianist Fred Van Hove.

Kees 't Hart heeft het in Wederzijds (Querido) over burgers die zelf het heft in handen nemen om overlast in de buurt te bestrijden.

Ross King vertelt op meeslepende wijze hoe meesterwerken tot stand kwamen. Na boeken over Michelangelo, da Vinci en Brunelleschi heeft hij het nu over de waterlelies van Claude Monet in 'Waanzin & betovering' (De Bezige Bij). Claude Blondeel las het boek.

Jazzpianist Fred Van Hove wordt 80 en kreeg tijdens Klara in de Singel de Klara Carrièreprijs. Nu wordt hij gevierd op het tweedaags festival Celebrating Free Music and Minds. Verschillende generaties jazzmuzikanten vieren het pionierswerk van Fred Van hove in vrije improvisatie, free jazz en avontuurlijke muziek. Guy Peters blikt vooruit.

null

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.