Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Pompidou op dinsdag 31 januari

Pompidou op dinsdag 31 januariKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem praat met Kees 't Hart over zijn nieuwe roman 'Wederzijds'. Claude Blondeel verdiepte zich in de waterlelies van Claude Monet en Guy Peters kijkt uit naar een festival rond jazzpianist Fred Van Hove.
Kees 't Hart

Kees 't Hart

Kees 't Hart heeft het in Wederzijds (Querido) over burgers die zelf het heft in handen nemen om overlast in de buurt te bestrijden.

Ross King vertelt op meeslepende wijze hoe meesterwerken tot stand kwamen. Na boeken over Michelangelo, da Vinci en Brunelleschi heeft hij het nu over de waterlelies van Claude Monet in 'Waanzin & betovering' (De Bezige Bij). Claude Blondeel las het boek.

Jazzpianist Fred Van Hove wordt 80 en kreeg tijdens Klara in de Singel de Klara Carrièreprijs. Nu wordt hij gevierd op het tweedaags festival Celebrating Free Music and Minds. Verschillende generaties jazzmuzikanten vieren het pionierswerk van Fred Van hove in vrije improvisatie, free jazz en avontuurlijke muziek. Guy Peters blikt vooruit.

Fred Van Hove

Fred Van Hove

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laat ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: pompidou@klara.be

Pompidou wordt als podcast aangeboden.