Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 4 september 2018

Pompidou op dinsdag 4 september 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praatte met documentairemaker Daniel Lambo over zijn film 'Ademloos' en met Lies Pauwels over haar nieuwe productie bij Het Paleis. Christophe Vekeman las 'Een knipperend ogenblik', de biografie van Remco Campert. Deze uitzending is ondertussen gratis beschikbaar als podcast;

Ademloos

Asbest maakt wereldwijd slachtoffers. Documentairemaker Daniel Lambo kwam er al mee in contact tijdens zijn jeugd, in de omgeving van fabriek Eternit in Kapelle-op-den-Bos. In de film 'Ademloos' onderzoekt hij waarom er zo weinig protest is tegen het giftige goedje. Die zoektocht brengt hem naar Canada en Centraal-India. 'Ademloos' werd bekroond op het Mooov-festival en loopt vanaf 5 september in verschillende arthouse bioscopen.

Theatermaakster Lies Pauwels brengt in haar nieuwe productie een uiteenlopend gezelschap op de bühne: 7 jongeren met een psychische kwetsbaarheid, 3 fashionmodellen en een priester. 'Truth or Dare, Britney or Goofy, Nacht und Nebel, Jesus Christ or Superstar' is te zien in Het Paleis.

Christophe Vekeman las 'Een knipperend ogenblik. Portret van Remco Campert'. Biografe Mirjam van Hengel kreeg voor dit boek toegang tot het archief van Campert en sprak wekelijks met de schrijver. Het boek verscheen bij De Bezige Bij.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - dinsdag 04 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.