Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 5 december

Pompidou op dinsdag 5 decemberKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met schrijver Martin Michael Driessen over zijn nieuwe roman 'De pelikaan'. Catherine Vuylsteke brengt de memoires van Margo Jefferson mee en Christophe Vekeman las John Updike.

Margo Jefferson, (c) Michael Lionstar

Martin Michael Driessen werd door het grote publiek ontdekt met 'Rivieren', een bundel van drie novelles die in 2016 de ECI-literatuurprijs in de wacht sleepte. In zijn nieuwe roman 'De pelikaan', over het leven in een slaperig kuststadje in het communistische Joegoslavië. Het boek verscheen bij Van Oorschot

Schrijfster en docente Margo Jefferson groeide op in de hoogopgeleide zwarte elite in Chicago. In Negroland blikt ze terug op haar kindertijd en beschrijft hoe zij de burgerrechtenbeweging en de opkomst van de feministische beweging ervaarde. Catherine Vuylsteke las het boek, dat verscheen bij De Arbeiderpers.

De Amerikaanse schrijver John Updike was één van de lievelingsschrijvers van wijlen Joost Zwagerman, maar blijft in ons taalgebied een goedbewaard geheim. Misschien komt daar verandering in, nu uitgeverij Brooklyn zijn roman 'Je minnaar belde net' uitbrengt.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram