Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 5 juni 2018

Pompidou op dinsdag 5 juni 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Sofie De Caigny over het nieuwe Architectuurboek Vlaanderen. Carla Molenberghs en Halewijn Lievens stellen een nieuwe architecturale ingreep aan Huis Perrekes voor. Christophe Vekeman brengt het nieuwe boek van Rachel Kushner mee.

Architectuurboek Vlaanderen N°13

Huis Perrekes, een zorgcentrum voor mensen met dementie, breidt uit met een villa, een publieke tuin en een tuinpaviljoen. De villa biedt kortverblijf aan, maar telt ook gastverblijven voor familieleden, onderzoekers en kunstenaars. Directrice Carla Molenberghs en architect Halewijn Lievens van Nu-architecten verbinden in dit project zorg, wonen en architectuur. 

Meer kwalitatieve architectuurprojecten van eigen bodem zijn er te vinden in de 13de editie van Architectuurboek Vlaanderen. Sofie De Caigny, directeur van het Vlaams Architectuur Instituut, stelt de selectie voor.

De Amerikaanse schrijfster Rachel Kushner is te gast in Passa Porta met haar nieuwe roman Club Mars, verschenen bij Atlas Contact. Christophe Vekeman las het boek.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - dinsdag 5 juni 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram