Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Pompidou op dinsdag 6 december

Pompidou op dinsdag 6 decemberKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem praat met schrijver Christiaan Weijts en theatermaker Thomas Ryckewaert. Christophe Vekeman brengt werk mee van Canek Sanchez Guevara. Familie van, jawel.
Christiaan Weijts, (c) Patrick Post

Christiaan Weijts, (c) Patrick Post

Klassieke muziek vormt een rode draad door de romans van Christiaan Weijts. In 'Het valse seizoen' (De Arbeiderspers) laat hij drie strijkers aan het woord, verbonden door het feit dat hun leven een onverwachte wending neemt.

Theatermaker Thomas Ryckewaert onderzoekt het verlangen om te scheppen, en vertrekt daarbij van een oude joodse legende. Zijn voorstelling Golem gaat op 9 december in première in deSingel.

Christophe Vekeman leest '33 revoluties' van Canek Sanchez Guevara (uitgeverij Signatuur). De kleinzoon van Che Guevara werpt daarin een kritische blik op het land dat de Cubanen van de revolutionairen geërfd hebben. 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laat ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: pompidou@klara.be

Pompidou wordt als podcast aangeboden.