Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 7 februari

Pompidou op dinsdag 7 februariKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem praat met Josse De Pauw en Sophie De Schaepdrijver over de nieuwe Lod-productie 'De Helden' en fileert met Joop Daalmeijer het cultuurbeleid in de Lage Landen.
Sophie De Schaepdrijver, Foto: Gert Verbelen

Sophie De Schaepdrijver, Foto: Gert Verbelen

Wat is een held? Bestaan ze wel? En loont datgene waarvoor ze bereid zijn hun leven te geven wel de moeite? Josse De Pauw gaat in 'De Helden' op zoek naar een hedendaagse definitief van heldendom, en kreeg daarvoor de hulp van historica Sophie De Schaepdrijver. Een productie van Lod en KVS, met muziek van Dominique Pauwels.

Het Vlaams-Nederlands huis deBuren onderzoekt het cultuurbeleid in de Lage Landen. Hoe gaan beide landen om met schaarse middelen, hoe zien ze de toekomst en wat kunnen we van elkaar leren? Minister van Cultuur Sven Gatz gaat er op 7 februari over in gesprek met Joop Daalmeijer, tot voor kort voorzitter van de Nederlandse Raad voor Cultuur die het Nederlandse parlement adviseert over subsidies en beleid.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.