Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 7 november

Pompidou op dinsdag 7 novemberKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Tommy Wieringa en Jolente De Keersmaeker, en Claude Blondeel brengt het werk van fotograaf André Kertész mee.
Kronkelende danseres op sofa.

André Kertész, Burlesque dancer, 1926 (c) Ministère de la Culture et de la Communication - Médiathèque de l'architecture et du patrimoine, Dist. RMN Grand Palais/Donation André Kertész

Een vader en een zoon wonen in alle eenzaamheid in een spookboerderij aan de Duits-Nederlandse grens. De wereld gaat aan hen voorbij, tot er een ontsnapte piloot uit de Sovjet-Unie in hun maisveld neerstort. Dat is het uitgangspunt van De heilige Rita, de nieuwe roman van Tommy Wieringa, verschenen bij De Bezige Bij.

De voorstelling Poquelin uit 2003 is een mijlpaal in het oeuvre van theatergezelschap STAN. Veertien jaar later grasduinen ze verder in het werk van Molière met een nieuwe productie, Poquelin II. En dus komt Jolente De Keersmaeker naar Pompidou.

Claude Blondeel trok naar Foam in Amsterdam, want daar loopt een grote tentoonstelling over één van zijn geliefde fotografen: André Kertész.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram