Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 8 mei

Pompidou op dinsdag 8 meiKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Vincent Meessen over zijn expo ‘Omar en mai’ in het Centre Pompidou. Christophe Vekeman komt vertellen over de nieuwste roman van Willy Vlautin en Patrick Lateur trok naar ‘Viva Roma’ in La Boverie.

Vincent Meessen, Quincunx (detail form a screenprint series), 2018. Omar Blondin Diap, Dakar, ca. 1970. Original photo: B. Diallo

Voor het eerst in tien jaar brengt een Belg nog eens een solotentoonstelling in het Centre Pompidou in Parijs. De eer gaat naar de Brussels kunstenaar Vincent Meessen. Met zijn tentoonstelling ‘Omar en mai’ herdenkt hij niet alleen de studentenrevoltes van mei ’68 maar zet hij ook een nieuwe stap in zijn artistiek onderzoek naar het situationisme in Afrika.

Bij uitgeverij Meulenhoff verscheen de vijfde roman van de Amerikaanse schrijver en muzikant Willy Vlautin, ‘Laat me niet vallen’ . Hierin beschrijft hij de harde wereld van het Mexicaanse bokscircuit. Christophe Vekeman las het boek.

In La Boverie in Luik loopt 'Viva Roma', een portret van Rome door de ogen van verschillende Europese schilders. Classicus Patrick Lateur nam een kijkje.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.