Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 1 februari 2018

Pompidou op donderdag 1 februari 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Persis Bekkering over haar debuutroman 'Een heldenleven' en met Wiels-curator Caroline Dumalin over de tentoonstelling rond de vergeten Belgische kunstenares Sophie Podolski. Sara Debroey zag 'Charles I, king and collector' in de Royal Academy in Londen.

Anthony van Dyck, Charles I, 1635-36, RCIN 404420, Royal Collection Trust (c) Her Majesty Queen Elizabeth II 2017

Wiels presenteert de eerste tentoonstelling van de Belgische kunstenaar Sophie Podolski. In haar korte leven produceerde ze als autodidact een veelzijdig grafisch oeuvre. Curator Caroline Dumalin stelde de tentoonstelling samen.

Persis Bekkering schrijft over literatuur en klassieke muziek voor de Nederlandse krant De Volkskrant. Klassieke muziek staat ook centraal in haar debuutroman 'Een heldenleven', verschenen bij Prometheus. Op vrijdag 2 februari is ze te gast in het Vlaams-Nederlands huis deBuren maar eerst komt ze langs in Pompidou.

Sara Debroey trok naar de Royal Academy in Londen voor de tentoonstelling 'Charles I: king and collector'. De Britse vorst legde tijdens zijn leven een spectaculaire kunstverzameling aan, maar na zijn executie in 1649 raakten de werken verspreid over gans Europa. Deze tentoonstelling brengt enkele topstukken uit de toenmalige collectie voor het eerst sinds de 17de eeuw opnieuw samen.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.