Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 11 oktober 2018 vanuit M HKA - download de podcast

Pompidou op donderdag 11 oktober 2018 vanuit M HKA - download de podcastKunst & Cultuur

De Amerikaanse kunstenaar James Lee Byars staat dit najaar centraal in het M HKA. Nicky Aerts verkende zijn oeuvre op donderdag 11 oktober 2018 met Bart De Baere, Lotte Beckwé, Anny De Decker en Dennis Tyfus. Live vanuit het M HKA, en nu gratis downloadbaar als podcast.
ICC Archive

James Lee Byars, The shadow of an extraterrestrial man/The Antwerp Giant, 1976

Het M HKA verdiept zich sinds vorig jaar in een reeks avant-garde kunstenaars die na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol speelden in Antwerpen. Na Joseph Beuys is het nu de beurt aan de Amerikaanse kunstenaar James Lee Byars

Met performances, schilderijen, sculpturen en installaties ging Byars op zoek naar zuivere expressie en een nieuwe filosofie. Die zoektocht bracht hem verschillende keren in Antwerpen. In 1969 werd hij een eerste keer uitgenodigd door Anny De Decker en Bernd Lohaus uitgenodigd voor een tentoonstelling in de Wide White Space Gallery. Dat bracht hem in contact met de Europese kunstwereld.

De ontwikkelingen in de Antwerpse kunstwereld in de jaren '60 staan ook centraal op andere tentoonstellingen, rondom het kunstcentrum A 37 90 89 en het kunstenaarsnetwerk Ercola.

Nicky Aerts praat erover met M HKA-directeur Bart De Baere, curator Lotte Beckwé, Anny De Decker en Ercola-lid Dennis Tyfus.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - donderdag 11 oktober 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.