Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 13 december 2018

Pompidou op donderdag 13 december 2018Kunst & Cultuur

Hendrik Storme stelt het programma van het Klarafestival 2019 voor. Nicky Aerts praat verder met Gaea Schoeters over haar roman 'Zonder titel 1' en met Mathieu Charles over het werk van Frantz Fanon.

Klarafestival

Het Klarafestival loopt van 14 tot en met 29 maart 2019. Benieuwd naar het programma? Hendrik Storme komt het voorstellen in Pompidou. 

Gaea Schoeters schetst in haar roman 'Zonder Titel 1' een portret van een gevierde theaterregisseur van middelbare leeftijd, op reis door Italië in het voetspoor van Caravaggio. Het boek verscheen bij Querido.

Psychiater en schrijver Frantz Fanon beschreef in 'Zwarte huid, witte maskers' hoe het voelt om als zwarte persoon in een witte westerse wereld te leven. Bij Octavo verscheen nu een Nederlandse vertaling van dit boek uit 1952. Mathieu Charles, dichter en stafmedewerker bij het Minderhedenforum, las het boek.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - donderdag 13 december 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.