Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 14 juni 2018: James Joyce

Pompidou op donderdag 14 juni 2018: James JoyceKunst & Cultuur

16 juni is Bloomsday. Met Geert Lernout en vertalers Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes duikt Chantal Pattyn in het oeuvre van James Joyce.

James Joyce, Ulysses

In Ulysses beschreef James Joyce een doordeweekse donderdag in Dublin in het kielzog van ene Leopold Bloom: 16 juni 1904. Het boek groeide uit tot een scharniermoment in de Engelse literatuur, en 16 juni werd gaandeweg uitgeroepen tot Bloomsday.

Dit jaar komt Bloomsday wel heel dichtbij. Het Internationaal James Joyce Symposium strijkt van 11 tot 16 juni neer aan de Universiteit Antwerpen en gaat op zoek naar de impact van de kunsten op het werk van James Joyce. De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen voegt er een dag vol performances en lezingen aan toe onder de noemer 'So prettly prattly pollylogue'.

Hoog tijd om het werk van James Joyce beter onder de loep te nemen in Pompidou. Dat doen we met emeritus Geert Lernout, die het symposium mee vorm geeft. En met vertalers Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes. Samen namen ze al Ulysses, Finnegan's Wake en Dubliners onder handen. Nu ligt ook Varia in de winkel, een verzameling lezingen, essays, artikelen, gedichten en toneel, verschenen bij Athenaeum.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - donderdag 14 juni 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram