Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Pompidou op donderdag 15 december

Pompidou op donderdag 15 decemberKunst & Cultuur

Chantal Pattyn ontvangt choreograaf Michiel Vandevelde. Verder aandacht voor twee uiteenlopende boeken: 'Vluchtelingenstad' en 'In het restaurant'.
Michiel Vandevelde, Our Times, te zien in STUK

Michiel Vandevelde, Our Times, te zien in STUK

Franse filosofie en populaire dansclips ontmoeten elkaar in 'Our Times', een nieuwe voorstelling van choreograaf Michiel Vandevelde, te zien in STUK.

Klara zet zich tijdens de Warmste Week in voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen. De Britse auteur Ben Rawlence neemt in het boek 'Vluchtelingenstad' (uitgeverij Omniboek) een kijkje in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Dabaab ligt in Kenia, bestaat al 25 jaar en telt 300 000 inwoners. Catherine Vuylsteke las het boek.

De Duitse cultuurwetenschapper Christoph Ribbat onderzoekt de restaurantcultuur van vroeger tot nu, van Europa tot Amerika en Azië. 'In het restaurant' is verschenen bij Atlas Contact en wij lieten het lezen door Annelies Van Wittenberghe, historica met een culinaire passie.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laat ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: pompidou@klara.be

Pompidou wordt als podcast aangeboden.