Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 16 februari

Pompidou op donderdag 16 februariKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met architect Tom Van Malderen over 'Malta, land of sea' in Bozar. Gaea Schoeters en Annelies Van Parys werken aan een nieuwe muziektheatervoorstelling en Koen Van Synghel zag in het VAI de retrospectieve over het architectenduo De Smet Vermeulen.
Edward Lear, Maltese Landscape, Fomm ir-Rih, 1866, (c) Palazzo Falson

Edward Lear, Maltese Landscape, Fomm ir-Rih, 1866, (c) Palazzo Falson

In 60 werken van de Prehistorie tot nu gaat Bozar op zoek naar de culturele identiteit van Malta, op dit moment voorzitter van de Raad van de Europese Unie. De tentoonstelling 'Land of sea' werd vormgegeven door architect Tom Van Malderen, die zelf al jaren in Malta woont.

Schrijfster Gaea Schoeters zag in een recent teruggevonden theatertekst van William Shakespeare een parallel met vandaag: veel is er niet veranderd in onze omgang met vluchtelingen en al wie anders is. In de Transparant-productie 'Het Kanaal' verbindt ze het verhaal van een vluchteling met dat van een transseksuele vrouw. Annelies Van Parys zette dat om in een reeks liederen voor sopraan en gitaar/luit.

Het VAI brengt een overzicht van het werk van architecten Henk De Smet en Paul Vermeulen. Koen Van Synghel ging kijken.

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.