Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 16 maart

Pompidou op donderdag 16 maartKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Frederik Leen en Herwig Todts over de retrospectieve van Rik Wouters in de KMSKB. Francis Maes kiest muziek bij Eisensteins film Oktober op het Klarafestival.
Rik Wouters, Herfst, 1913, KMSKA, inv. 3293 — © Lukas - Art in Flanders vzw. / foto: Hugo Maertens

Rik Wouters, Herfst, 1913, KMSKA, inv. 3293 — © Lukas - Art in Flanders vzw. / foto: Hugo Maertens

Rik Wouters stierf toen hij amper 33 jaar was, maar in zijn korte leven liet hij een kleurrijk oeuvre na dat hem op de kaart zette als spilfiguur van het Brabantse fauvisme. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België organiseren samen met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen een retrospectieve. Chantal Pattyn verkent het werk van Rik Wouters samen met curatoren Frederik Leen en Herwig Todts.

Op het Klarafestival is Oktober te zien, de film die Sergej Eisenstein in 1928 maakte over de Russische Revolutie. Musicoloog Francis Maes stelde een unieke soundtrack samen, met werk van Russische componisten die op de vlucht gingen voor het Sovjetregime. Brussels Philharmonic voert de muziek live uit.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.