Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 16 november

Pompidou op donderdag 16 novemberKunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met twee leden van het HEIM-collectief over hun onderzoek naar alternatieve huisvesting voor vluchtelingen. Ook theatermaker Maxim Storms komt langs, en Christophe Vekeman brengt werk van George Saunders mee.

Wonen in diversiteit, een tentoonstelling in VAI rond het werk van HEIM-collectief

Luce Beeckmans en Jonas De Maeyer maken deel uit van het HEIM-collectief. Met de steun van de universiteiten van Gent en Antwerpen en Team Vlaams Bouwmeester onderzoeken ze hoe architectuur een rol kan spelen in de integratie van nieuwkomers. Het resultaat van hun onderzoek is te zien op de tentoonstelling 'Wonen in diversiteit, inclusieve woonvormen voor nieuwkomers' in deSingel.

Theatermaker Maxim Storms was met twee voorstellingen geselecteerd op het voorbije Theaterfestival. Nu presenteert hij zijn dadaïstische treurspel 'Brother Blue' in Campo.

George Saunders sleepte de Man Booker Prize 2017 in de wacht met 'Lincoln in de bardo', maar wat vindt Christophe Vekeman ervan? De Nederlandse vertaling van het boek verscheen bij De Geus

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.