Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 17 januari 2019

Pompidou op donderdag 17 januari 2019Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Berlinde De Bruyckere en Lieve Watteeuw, over hun tentoonstelling rondom de Besloten Hofjes in Hof van Busleyden. Jeroen Laureyns

Berlinde De Bruyckere en Lieve Watteeuw op de tentoonstelling 'It almost seemed a lily'

Berlinde De Bruyckere toont nieuw werk in het Hof van Busleyden in Mechelen. Haar werk gaat er in dialoog met de Besloten Hofjes, miniatuurparadijsjes uit de 16de eeuw die zorgvuldig gerestaureerd werden door Lieve Watteeuw.

De Libanese galerie Alice Mogabgab opent een vestiging in Brussel. De eerste tentoonstelling is gewijd aan de Libanees-Amerikaanste kunstenaar Etel Adnan. Jeroen Laureyns ging kijken.

Tijdens de Bach Academie in Concertgebouw Brugge gaat een nieuwe voorstelling van Claire Croizé in première: Flowers (we are). Samen met de hedendaagse componist Matteo Fargion liet ze zich inspireren door Bachs Wohltemperierte Klavier. Pieter T'Jonck blikt vooruit.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - Donderdag 17 januari 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.