Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 17 mei 2018

Pompidou op donderdag 17 mei 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Eva Wittocx over het werk van de Finse videokunstenares Eija-Liisa Ahtila en met Bart Hollanders over zijn bureau Eagles of Architecture. Koen Van Synghel stelt Forensic Architecture voor.

Werk van Eija-Liisa Ahtila in M Leuven, Foto: M

M in Leuven brengt een overzichtstentoonstelling van de Finse videokunstenares Eija-Liisa Ahtila. Er zijn zeven filminstallaties te zien waarin ecologie centraal staat. Eva Wittocx is curator van de tentoonstelling.

Bart Hollanders maakt deel uit van Eagles of Architecture, een jong Antwerps bureau dat de architectuurgeschiedenis als uitgangspunt neemt. Inspiratie vinden ze bij de 15de-eeuwse humanist Leon Battista Alberti, maar ook bij modernist Ludwig Mies Van der Rohe. Hun werk is te ontdekken op een tentoonstelling van het Vlaams Architectuur Instituut in deSingel.

Het Londense onderzoeksbureau Forensic Architecture krijgt de ECF Princess Margriet Award, een Europese cultuurprijs. Het bureau bestaat uit een multidisciplinair team dat schendingen van de mensenrechten in conflictzones onderzoekt. Het resultaat van hun werk was ook al te zien op de vorige Architectuurbiënnale van Venetië. Koen Van Synghel geeft meer duiding bij hun werk.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.