Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 19 oktober

Pompidou op donderdag 19 oktoberKunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Vincent Stuer en Valentijn Dhaenens over de theatervoorstelling Onbezongen. Ger Groot las Sartre en Jeroen Laureyns zag Rachel Whiteread in Londen.
Sculptuur van Rachel Whiteread in de vorm van een torso

Rachel Whiteread, Untitled (Pink Torso), 1995, (c) Rachel Whiteread, Foto: Seraphina Neville & Mark Heathcote (c) Tate

Acteur Valentijn Dhaenens verwerkte jaren geleden zijn fascinatie voor redevoeringen in de monoloog 'Degrotemond'. Speechwriter Vincent Stuer zag hem aan het werk, en bood aan een nieuwe monoloog voor Dhaenens te schrijven. In 'Onbezongen' komen de drijfveren, talenten en zwakke punten van de homo politicus naar boven. De voorstelling gaat in première in KVS en trekt daarna op tournee.

Moeten we filosoof Jean-Paul Sartre stilaan naar de geschiedenisboeken verwijzen of is zijn werk nog altijd relevant? Een kleine vijftig jaar na mei '68 brengt Meulenhoff één van Sartres romans opnieuw uit: 'De teerling is geworpen'. Filosoof Ger Groot is goed thuis in zijn werk en las het boek na jaren nog eens terug.

De Britse beeldhouwster Rachel Whiteread was de eerste vrouw die de Turner Prize won. Tate Britain brengt een overzicht van haar carrière, die ondertussen al 25 jaar beslaat. Een toptentoonstelling, volgens Jeroen Laureyns.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.