Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 2 februari

Pompidou op donderdag 2 februariKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Mohammed Ikoubaân over het festival Moussem-Cities en met Patrick Lateur en Michael De Cock over Odysseus. Lieven Trio stelt de film Moonlight voor.

Het festival Moussem Cities brengt de hedendaagse kunstscène van Beiroet naar Brussel. Moussem-directeur Mohammed Ikoubaân vertelt wat de metropool te bieden heeft.

Patrick Lateur maakte een nieuwe vertaling van de Odyssee van Homeros. Michael De Cock brengt de 12 000 verzen op de planken in KVS. 'Odysseus, een zwerver komt thuis' is een voorstelling die meer dan 24 uur duurt en een stel topacteur bijeen brengt.

In Moonlight vertelt de Amerikaanse regisseur Barry Jenkins het verhaal van een homoseksuele jongen met een drugsverslaafde moeder in een achterstandswijk van Miami. Lieven Trio vertelt waarom de film maar liefst acht Oscarnominaties in de wacht gesleept heeft.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.