Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Pompidou op donderdag 2 februari

Pompidou op donderdag 2 februariKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Mohammed Ikoubaân over het festival Moussem-Cities en met Patrick Lateur en Michael De Cock over Odysseus. Lieven Trio stelt de film Moonlight voor.
Patrick Lateur en Michael De Cock op zoek naar Odysseus

Patrick Lateur en Michael De Cock op zoek naar Odysseus

Het festival Moussem Cities brengt de hedendaagse kunstscène van Beiroet naar Brussel. Moussem-directeur Mohammed Ikoubaân vertelt wat de metropool te bieden heeft.

Patrick Lateur maakte een nieuwe vertaling van de Odyssee van Homeros. Michael De Cock brengt de 12 000 verzen op de planken in KVS. 'Odysseus, een zwerver komt thuis' is een voorstelling die meer dan 24 uur duurt en een stel topacteur bijeen brengt.

In Moonlight vertelt de Amerikaanse regisseur Barry Jenkins het verhaal van een homoseksuele jongen met een drugsverslaafde moeder in een achterstandswijk van Miami. Lieven Trio vertelt waarom de film maar liefst acht Oscarnominaties in de wacht gesleept heeft.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laat ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: pompidou@klara.be

Pompidou wordt als podcast aangeboden.