Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 20 april

Pompidou op donderdag 20 aprilKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Dirk Snauwaert over 'Het Afwezige Museum' in Wiels en met Jos Van Den Bergh over de kunstbeurzen Independent en Art Brussels.
Het Afwezige Museum, een nieuwe tentoonstelling in Wiels

Het Afwezige Museum, een nieuwe tentoonstelling in Wiels

Brussel wordt deze week bezet door kunst. De kunstbeurzen Art Brussels en Independent openen hun deuren, net als een legertje initiatieven in het kielzog daarvan. Jos Van Den Bergh maakt een rondje en brengt verslag van de belangrijkste trends.

Kunstencentrum Wiels bestaat 10 jaar, en dat inspireerde directeur Dirk Snauwaert tot 'Het Afwezige Museum'. Hoe zou een museum voor hedendaagse kunst in de Europese hoofdstad eruit kunnen zien? Deze tentoonstelling in en rondom de voormalige Wielemans brouwerij in Vorst formuleert een mogelijk antwoord, met werk van 47 kunstenaars die van ver of van dichtbij met Brussel te maken hebben.

Sam Steverlynck trekt naar Mondialité, een tentoonstelling in Villa Empain waarvoor de Boghossian Foundation samenwerkt met stercurator Hans Ulrich Obrist.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.