Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 20 september 2018

Pompidou op donderdag 20 september 2018Kunst & Cultuur

Het nieuwe boek van Lieve Joris, 'Beyond Klimt' in Bozar en 'Straf' in het Oud Gerechtsgebouw in Gent. En uiteraard kan die uitzending als podcast gedownload worden.

Gustav Klimt, Johanna Staude, 1917-1918

Na omzwervingen over de hele wereld keert Lieve Joris in haar nieuwe boek terug naar het ouderlijk nest, 'Terug naar Neerpelt'. Ze haalt herinneringen op aan het grote gezin waarin ze opgroeide, en aan haar artistieke broer die gaandeweg ontspoorde. Het boek verscheen bij Atlas Contact.

Honderd jaar geleden stierf schilder Gustav Klimt in Wenen en kwam er een einde aan de Eerste Wereldoorlog. Twee markante momenten die een bepalende invloed hadden op de Europese kunstwereld na 1918. De tentoonstelling 'Beyond Klimt' in Bozar brengt een portret van de artistieke wereld in de eerste naoorlogse jaren. Werner Adriaenssens, conservator Decoratieve Kunsten van het Museum Kunst & Geschiedenis, ging kijken.

In het oud Gerechtsgebouw in Gent loopt dit weekend Straf, een cultureel festival dat solidariteit vraagt voor geïnterneerden en mensen met een dubbeldiagnose. Dirk Bryssinck van Villa Voortman vertelt er meer over.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - donderdag 20 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.