Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 22 februari 2018

Pompidou op donderdag 22 februari 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Martin Germann over de Iraakse kunstenaar Hiwa K, te zien in SMAK. Schrijvers Heleen Debeuckelaere en Melat Nigussie werkten mee aan de veelbesproken bundel 'Zwart' en Korneel Hamers vertelt meer over 'Slapend rijk', de nieuwe voorstelling van Skagen.

Hiwa K, Diagonal, 2009, 133,5 x 200 cm, Courtesy of the artist, KOW Berlin and Prometeogallery di Ida Pisani Milan/Lucca

SMAK brengt een overzicht van de Iraaks-Koerdische kunstenaar Hiwa K, die in Duitsland woont en werkt. In zijn videowerken en installaties werkt hij rond het vluchtelingenbestaan en de recente geschiedenis. Curator Martin Germann stelt zijn werk voor.

Voor de bundel 'Zwart', verschenen bij Atlas Contact, verzamelden Vamba Sherif en Ebissé Rouw teksten van auteurs uit Vlaanderen en Nederland. Hun werk is uiteenlopend, het enige wat hen bindt is dat ze wortels in Afrika hebben. Twee Afro-Europese schrijfsters komen langs: Heleen Debeuckelaere en Melat Nigussie.

In de roman 'Ons soort mensen' vertelde de Duitse schrijfster Juli Zeh over het ingeslapen dorp Unterleuten, dat in rep en roer komt te staan wanneer er besloten wordt om windmolens te plaatsen. Skagen bewerkte het boek tot een theaterstuk, 'Slapend Rijk', dat op 1 maart 2018 in première gaat in De Studio. We praten erover met Korneel Hamers.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.