Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 22 maart 2018

Pompidou op donderdag 22 maart 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Dorothée van den Berghe over haar jeugdfilm 'Rosie & Moussa' en met Klara Van Es over haar documentaire 'Zie Mij Doen'. Sara Debroey zag 'Jan Steen vertelt' in het Mauritshuis.

Michael De Cock en Judith Vanistendael maakten een reeks kinderboeken over Rosie en Moussa, twee kinderen die opgroeien in dezelfde grootstad maar ook elk in een andere cultuur. Dorothée van den Berghe maakte de verfilming 'Rosie & Moussa', die vanaf 28 maart te zien is in de bioscoop.

Documentairemaakster Klara Van Es richt haar camera op Monnikenheide, een organisatie die onderdak biedt aan mensen met een zware mentale handicap. In 'Zie mij doen' brengt ze een portret van zes bewoners. De film gaat in première op het festival Docville in Leuven.

Op de tentoonstelling 'Jan Steen vertelt' brengt het Mauritshuis in Den Haag de mooiste historiestukken van de 17de-eeuwse schilder Jan Steen samen. Sara Debroey ging kijken.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.