Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 23 februari

Pompidou op donderdag 23 februariKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Gilles Marquenie over de kinetische kunstenaar Pol Bury, nu te zien in Bozar. Jeroen Laureyns trok naar David Hockney en Heleen Debruyne las Yuval Noah Harari.
Pol Bury tijdens een tentoonstelling bij Galerie Smith in Brussel, 1961

Pol Bury tijdens een tentoonstelling bij Galerie Smith in Brussel, 1961

Pol Bury raakte als jonge schilder geïntrigeerd door het werk van beeldhouwer Alexander Calder, waarin beweging een centrale rol speelt. Gaandeweg groeide hij uit tot één van de grondleggers van de kinetische kunst. Bozar brengt een retrospectieve, samengesteld door Gilles Marquenie.

Schilder David Hockney wordt 80. Tate Britain viert dat met een overzichtstentoonstelling, van zwembaden in Los Angeles tot landschappen in Yorkshire. Jeroen Laureyns ging kijken. De tentoonstelling trekt in de zomer ook naar het Centre Pompidou in Parijs.

De Israëlische historicus Yuval Noah Harari beschreef al 70 000 jaar menselijke evolutie in zijn bestseller 'Sapiens'. Nu richt hij zijn blik op de toekomst in 'Homo Deus' (Thomas Rap). Heleen Debruyne leest het boek.

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.