Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 23 november: live op Ecce Homo

Pompidou op donderdag 23 november: live op Ecce HomoKunst & Cultuur

Chantal Pattyn maakt live radio vanuit galerie Geukens & De Vil in Antwerpen, het startpunt van het kunstproject Ecce Homo.

Het kunstproject Ecce Homo brengt werk van 63 hedendaagse kunstenaars in België samen op verschillende locaties in Antwerpen. Elk werk brengt een beeld van de mens.

Chantal Pattyn praat met initiatiefnemers Yasmine Geukens en Marie-Paule De Vil en kunstjournalist Eric Rinckhout. Eén van de locaties die in het project betrokken werden is het weinig bekende Maagdenhuismuseum in Antwerpen, en dus schuift ook directeur Daniel Christiaens aan tafel.

Verder komen enkele van de deelnemende kunstenaars langs: Philip Aguirre is aan het werk in het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Peter Buggenhout toont werk in galerie Geukens-De Vil en Shirley Villavicencio Pizango ging aan de slag in de Fierens Woonblokken.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.