Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 24 mei 2018

Pompidou op donderdag 24 mei 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Daan Heerma van Voss over zijn nieuwe roman. Filosoof Pieter Adriaens boog zich over 'Gedaanten van de waanzin' en Christophe Vekeman dook in het spoor van Josef Mengele.

Daan Heerma van Voss, Noem het liefde, De Bezige Bij

Daan Heerma van Voss biedt in zijn nieuwe roman 'Noem het liefde' een mooie schets van onze tijd, waarin er soms angst heerst om lief te hebben. Het boek verscheen bij De Bezige Bij.

Filosoof Pieter Adriaens las 'Gedaanten van de waanzin'. Psychiater Rob van den Bosch zoekt daarin uit hoe dokters in de loop der tijden naar hun waanzinnige patiënten keken. Het boek verscheen bij Athenaeum.

Christophe Vekeman brengt 'De verdwijning van Josef Mengele' van de Franse schrijver Olivier Guez mee. De roman vertelt over de klopjacht op de marteldokter van Auschwitz na de Tweede Wereldoorlog. Het boek verscheen bij Meulenhoff.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - donderdag 24 mei 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram