Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 26 april 2018

Pompidou op donderdag 26 april 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Willem Jan Renders over Russische avant-gardekunst in Centre Pompidou, en met Filip Dujardin over zijn ingreep voor Concertgebouw Brugge. Carl De Keyzer reageert op de dood van Magnum-fotograaf Abbas.

Interventie van Filip Dujardin in Concertgebouw Brugge, (c) Paul Wilaert

Wat gebeurde er in de jaren na de revolutie van 1917 in de Russische kunstwereld? Een tentoonstelling in het Centre Pompidou laat zien dat de grote vernieuwingen zich niet afspeelden in de metropolen, maar aan de academie van Vitebsk. Drie sleutelfiguren speelden daarin een rol: Marc Chagall, El Lissitzky en Kasimir Malevitch. Willem Jan Renders is co-curator van de tentoonstelling.

Architectuurfotograaf Filip Dujardin is bekend om zijn montages waarin hij fictieve bouwwerken enlandschappen creëert. Nu gaat hij een stap verder, en bouwt hij bakstenen installaties tegen de betonnen wanden van het Concertgebouw in Brugge.

De Iraanse Magnum-fotograaf Abbas is overleden. Carl De Keyzer heeft hem goed gekend en blikt terug op zijn leven en oeuvre.

Luister op donderdag 26 april om 17 uur via Klara, klara.be, de Klara-app of via podcast!

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.