Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 27 september 2018

Pompidou op donderdag 27 september 2018Kunst & Cultuur

Koenraad Dedobbeleer over zijn tentoonstelling in Wiels, Jeroen Laureyns over Gabriele Münter in Keulen en Jeroen Janssen, laureaat van de Bronzen Adhemar. Heeft u de uitzending gemist? Geen nood: het hele programma is ondertussen downloadbaar als podcast!
Tobias Hübel

Koenraad Dedobbeleer, A quarrel in a faraway country of people of whom we know nothing, GAK, Bremen, 2014

Koenraad Dedobbeleer toont nieuw werk op de tentoonstelling 'Kunststoff' in Wiels. Het is een onderzoek naar sculptuur, design, architectuur en uitstallingssystemen.

Tekenaar Jeroen Janssen sleepte de Bronzen Adhemar in de wacht. Hij maakte indruk met zijn getekende reisverhalen en reportages. Afgelopen zomer verscheen een nieuw boek: 'Er wonen nog mensen', een portret van het bedreigde polderdorp Doel. Het verscheen bij Oogachtend.

Het Museum Ludwig in Keulen wijdt een grote tentoonstelling aan Gabriele Münter. Jarenlang stond ze in de schaduw van haar man, Wassily Kandinsky, maar ze speelde ook zelf een cruciale rol in het Duitse expressionisme. Jeroen Laureyns is blij dat haar werk eindelijk de aandacht krijgt die het verdient.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast pompidou - donderdag 27 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram