Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 31 januari 2019

Pompidou op donderdag 31 januari 2019Kunst & Cultuur

Op Gedichtendag praat Nicky Aerts met de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog. Verder ook Tommy Wieringa, en Jeroen Struys met een nieuwe film van de Oekraïense documentairemaker Sergei Loznitsa.

Antjie Krog

Tom Lanoye, auteur van het Poëziegeschenk 2019, trapt vanavond de Poëzieweek op gang met een spetterende show in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Eregaste is de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog. Haar werk verschijnt in Nederlandse vertaling bij Podium.

Tommy Wieringa haalt herinneringen op aan zijn overleden moeder, met wie hij een haat-liefde-verhouding had, in 'Dit is mijn moeder'. Het boek wordt verdeeld via Standaard Uitgeverij.

De Oekraïense documentairemaker Sergei Loznitsa viel in 2018 in de prijzen op het Filmfestival van Cannes met zijn film Donbass. Daarin volgt hij pro-Russische opstandelingen in het Oosten van Oekraïne. Jeroen Struys ging kijken.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - Donderdag 31 januari 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram