Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 4 oktober 2018

Pompidou op donderdag 4 oktober 2018Kunst & Cultuur

In het Kunsthistorisches Museum in Wenen loopt de grootste tentoonstelling ooit over Pieter Bruegel. Chantal Pattyn praat erover met Manfred Sellink en Jeroen Olyslaegers.
KHM-Museumsverband

Pieter Bruegel de Oude, De toren van Babel, 1563, Kunsthistorisches Museum Wien

In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude stierf. Dat wordt uitgebreid herdacht in Brussel, maar eerst is het de beurt aan het Kunsthistorisches Museum in Wenen. Daar loopt een unieke tentoonstelling over de schilder. Zelden werden er zoveel werken van Bruegel samengebracht: maar liefst 30 schilderijen, 60 tekeningen en 80 grafische werken.

Chantal Pattyn praat erover met Manfred Sellink, Bruegel-kenner, directeur van het KMSKA en cocurator van de tentoonstelling. En met schrijver Jeroen Olyslaegers, die als writer in residence van het Museum Mayer van den bergh in Antwerpen een nieuw boek voorbereidt over het 16de-eeuwse Antwerpen. Eén van zijn belangrijkste inspiratiebronnen is de Dulle Griet van Pieter Bruegel.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - donderdag 4 oktober 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.