Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 5 oktober

Pompidou op donderdag 5 oktoberKunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met pianist Tom Beghin over zijn Beethoven-project 'Inside the hearing machine'. Christophe Vekeman brengt de biografie van John Williams mee. En we stellen de laureaat van de Nobelprijs Literatuur voor.
Pianist Tom Beghin met een bijzondere piano

Pianist Tom Beghin 'inside the hearing machine', (c) Pieter Peeters

Pianist en onderzoeker Tom Beghin reconstrueerde Beethovens privé-laboratorium: de Gehörmaschine waarmee hij zijn toenemende doofheid probeerde te verzoenen met zijn werk als componist. Ingenieur en akoestiek-specialist Thomas Wulfrank stapte mee in het project van Tom Beghin. Het resultaat is 'Inside the hearing machine', een cd en documentaire.

Bij Lebowski verscheen 'John Williams: de man die de perfecte roman schreef', een biografie van de auteur die 'Stoner' schreef. Christophe Vekeman las het boek.

En Kazuo Ishiguro krijgt de Nobelprijs Literatuur. Bartho Kriek vertaalde zijn boeken naar het Nederlands en brengt een overzicht van zijn werk.

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.