Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 6 september 2018

Pompidou op donderdag 6 september 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn had het met Chris Ceustermans over 'Schrijven in de grauwzone', de biografie van J.M.H. Berckmans. Met Sam Steverlynck en Catherine Vuylsteke gingen we op zoek naar de beste tentoonstellingen tijdens Brussels Gallery Weekend. En u kan alles integraal herbeluisteren, want de podcast is ondertussen beschikbaar.

Claire Morgan, Slim Pickings, 2010, te zien op Beyond Borders in Villa Empain

Tien jaar geleden stierf schrijver J.M.H. Berckmans. Over zijn woelige leven en de literaire parels die hij op de wereld losliet, schreef journalist Chris Ceustermans 'Schrijven in de grauwzone', verschenen bij Vrijdag.

Tijdens het Brussels Gallery Weekend zetten verschillende Brusselse galerieën hun deuren open. Sam Steverlynck trok naar Xavier Hufkens, waar een solotentoonstelling loopt van de Amerikaanse schilder Sterling Ruby.

In Villa Empain opent 'Beyond Borders'. Hedendaagse kunstenaars uit de Europese en Arabische kunstwereld worden samengebracht. Catherine Vuylsteke ging kijken.

Nijgh & Van Ditmar.

In 1999 werd in Friesland een 16-jarig meisje vermoord. De moord veroorzaakte veel ophef. De schuldige werd aanvankelijk gezocht in het asielzoekerscentrum in de buurt. Pas in 2012 werd de dader gevat: een doodgewone familievader uit het dorp. De zaak intrigeerde journalist Peter Middendorp en inspireerde hem tot de roman 'Jij bent van mij', verschenen bij Prometheus. Het boek groeide sinds het verschijnen in het voorjaar van 2018 uit tot een sensatie, en nu is er ook een Duitse vertaling op komst.

Het gesprek met Peter Middendorp in Pompidou op 18 juni 2018 kon door omstandigheden niet plaats vinden. Het gesprek over dit uitstekende boek werd daarom verplaatst naar de openingsweek van het nieuwe seizoen.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - donderdag 06 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.