Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 7 december: live in M

Pompidou op donderdag 7 december: live in MKunst & Cultuur

Museum M in Leuven brengt een retrospectieve over Edgar Tytgat. Chantal Pattyn verdiept zich in het werk van de schilder met conservator Peter Carpreau en regisseur Gust Van den Berghe.

Edgar Tytgat, Voorspel van een gebroken liefde, 1928, Musée de Woluwe-Saint-Lambert, Centre Albert Marinus, Foto: Renaud Schrobiltgen, (c) SABAM Belgium 2017

Museum M in Leuven brengt het werk van Edgar Tytgat opnieuw onder de aandacht. De Brusselse kunstenaar was niet alleen schilder maar maakte ook aquarellen, houtsneden, etsen, wandtapijten en tekeningen.

In zijn werk creëerde hij een eigen universum en ontpopte hij zich tot een uitstekende verhalenverteller. M-conservator Peter Carpreau gaat op zoek naar wat het werk van Tytgat zo uniek maakt en cineast Gust van den Berghe legt de brug met de films van de Zweedse regisseur Roy Andersson.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.