Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 8 februari 2018

Pompidou op donderdag 8 februari 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Chantal De Smet over Fernand Léger. Catherine Vuylsteke blikt vooruit naar Anima en Sam Steverlynck zag werk van Saâdane Afif in Wiels.

Fernand Léger, Les Loisiers - Hommage à Louis David, 1948-1949, Collection Centre Pompidou Paris, (c) Centre Pompidou, MNAM-CCI/Jean-François Tomasian, (c) SABAM Belgium 2018

Bozar brengt een overzicht van het werk van de Franse kunstenaar Fernand Léger. De kunstenaar was van vele markten thuis, en die veelzijdigheid staat centraal op de tentoonstelling. Kunsthistorica Chantal De Smet kent het werk van Léger goed en ging kijken.

Anima zet elk jaar de animatiefilm in de kijker. In sommige landen is animatiefilm een manier om taboe-onderwerpen aan te kaarten bij een volwassen publiek. Daarvan zijn op het festival ook enkele goede voorbeelden te zien, zoals de Iraanse film Tehran Taboo. Catherine Vuylsteke blikt vooruit.

Wiels brengt een overzicht van de Franse kunstenaar Saâdane Afif. Hij bedient zich van populaire cultuurvormen, zoals muziek, om mensen bij elkaar te brengen. Er vinden dan ook een paar muzikale jamsessies plaats tijdens de tentoonstelling. Sam Steverlynck neemt een kijkje.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram