Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op donderdag 9 maart

Pompidou op donderdag 9 maartKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met fotograaf Carl De Keyzer. Jeroen Laureyns trok naar Marcel Broodthaers en Pieter T'Jonck naar Romeo Castellucci.

Voor de fotoreeks 'Moments before the flood' reisde fotograaf Carl De Keyzer de Europese kusten af. Hij legde vast wat op het punt staat te verdwijnen door klimaatopwarming. In 'Higher Ground' zet hij een stap verder. Nu zoekt hij de hoogste toppen op, de plek waar de mens zijn toevlucht zoekt na een fatale stijging van het zeeniveau. Beide fotoreeksen zijn te zien in Botanique, het boek 'Higher Ground' verscheen bij Lannoo.

Het Museum of Modern Art in New York organiseerde in 2016 een retrospectieve van de Belgische kunstenaar Marcel Broodthaers. Nu is de tentoonstelling ook wat dichter bij huis te zien, in K21 in Düsseldorf. Jeroen Laureyns ging kijken.

In deSingel gaat een nieuwe productie van Romeo Castellucci in première, 'La Democrazia in America'. De democratie legde een lange weg af sinds haar ontstaan in het oude Griekenland. Met het traktaat 'Over de democratie' van Alexis de Tocqueville bij de hand, polemiseert Castellucci over democratie vroeger en nu. Pieter T'Jonck trekt naar de wereldpremière.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.